Recruitment Consultancy

Echte oplossingen voor echte recruitmentuitdagingen

Recruiting Academy is het consultancybureau op het gebied van recruitment(marketing) in Nederland. Al ruim twaalf jaar leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het recruitmentvak in Nederland. Vanuit een duidelijke visie op het vak en een ambitie om het vak verder te helpen ondersteunden wij al tientallen organisaties om het maximale uit recruitment te halen.

Onze Recruitmentmodellen

Recruiting Academy heeft  verschillende unieke modellen ontwikkeld die organisaties helpen om recruitment optimaal in te richten. Voorbeelden hiervan zijn modellen voor recruitmentmarketingstrategieën, selectiestrategieën maar ook modellen voor afdelingsinrichting en servicestrategieën.

Doordat alles wat we doen zijn basis vindt in een onderliggend model maximaliseren wij het resultaat van een consultancytraject voor onze opdrachtgevers. Daarnaast kunnen onze opdrachtgevers na een consultancytraject succesvol blijven werken met het model omdat we kennis over het model overdragen aan de opdrachtgever.

Onze werkwijze

Voor consultancytrajecten hebben wij een succesvolle methodiek ontwikkeld die garant staat voor gedegen aanpak van recruitmentuitdagingen.

Onderzoek

In de onderzoeksfase lichten wij de gehele recruitmentfunctie of delen ervan door om te zien waar verbeterpotentieel zich bevindt. Voor deze onderzoeksfase ontwikkelde wij een ‘Auditmodel’ dat garandeert dat alle aspecten van recruitment belicht en onderzocht worden.

Ontwerp

In de ontwerpfase helpen wij opdrachtgevers om de uitkomsten van de analysefase te vertalen naar een concreet nieuw ontwerp van de recruitmentfunctie of delen ervan. Hierbij maken we gebruik van zogenaamde ‘ontwerpworkshops’ om op een efficiënte manier tot een nieuw ontwerp voor recruitment te komen.

Implementatie

In de implementatiefase ondersteunen wij opdrachtgevers bij het implementeren van het nieuwe ontwerp. Dit doen we door de inzet van een consultant die ‘on demand’ of een vast aantal dagdelen per week beschikbaar is om de verandering die nodig is snel en kwalitatief hoogwaardig door te voeren.

Al onze consultancytrajecten doen wij op basis van het uitgangspunt ‘need to be there’. Dit betekent dat wij alleen bij onze klanten zijn wanneer wij waarde toe kunnen voegen. Wij werken daarom niet met detacheringsmodellen waarbij consultants lange tijd fulltime aanwezig zijn. Wij werken met een model waarin efficiënte workshops en kennis sessies de basis vormen van onze consultancy dienstverlening.

Onze Consultants

Onze consultants zijn allemaal op hoog niveau werkzaam (geweest) binnen het recruitmentvak. Zijn zijn allemaal recruimentmanager (geweest) en kennen dus het klappen van de zweep. Hierdoor leveren wij dan ook echte oplossingen toepasbaar op echte uitdagingen in de recruitmentpraktijk. Alle consultant zijn getraind in het gebruik van onze modellen zodat we in al onze trajecten kwaliteit en consistentie kunnen waarborgen.

Monique ten Buur

Monique ten Buur

Sandor_Snoeren

Sandor Snoeren

Ervaringen van onze consultancy klanten

consultant

De consultant van de Recruiting Academy combineerde een excellente data gedreven manier van denken met een betrokken en persoonlijke manier van samenwerken. Oplossingen waren maatwerk voor de DHL organisatie en de sterke onderbouwing maakte het makkelijk om oplossingen intern te onderbouwen en verkopen.
Frank de Koning – Manager Recruitment, DHL

Onze tevreden klanten