Recruitment Consultancy

Echt oplossingen voor jouw recruitmentuitdagingen

Wij helpen organisaties met het optimaal inrichten van recruitment en recruitment marketing. Dit doen wij al meer dan 10 jaar vanuit een duidelijke visie op het recruitmentvak en met de ambitie om het vak te ondersteunen en te doen laten groeien.

Opdrachtgevers slimmer maken, dat is ons uitgangspunt. Alles in onze consultancytrajecten staat dan ook in het teken van het op een efficiënte wijze overdragen van kennis. Dit doen wij altijd op een resultaatgerichte en praktische wijze. Zo hebben wij de afgelopen jaren tientallen organisatie ‘s, zoals DHL, Essent, ABN AMRO en JUMBO, geholpen om het maximale uit recruitment te halen!

Onze werkwijze

Als basis van onze consultancypraktijk hebben wij een succesvolle methodiek ontwikkeld die garant staat voor een gedegen aanpak van recruitmentuitdagingen. Deze methodiek bestaat uit drie verschillende fases, namelijk: analyse, ontwerp en implementatie. Het is zowel mogelijk om alle drie de fases te doorlopen als slechts een deel van de fases.

Analyse

Analysefase

Tijdens de analysefase lichten wij, aan de hand van het Maturity Model, de gehele recruitmentfunctie, of delen hiervan, door. Op basis van een intakegesprek kennen wij scores toe aan de verschillende deelgebieden van recruitment. Het resultaat hiervan is inzicht in het verbeterpotentieel. Ook kunnen wij een uitgebreide recruitmentscan uitvoeren.

Ontwerp

Ontwerpfase

In de ontwerpfase helpen wij jou, middels een aantal design workshops, om de uitkomsten van de analysefase te vertalen naar een concreet ontwerp. Tijdens een design workshops wordt er samen met diverse stakeholders gewerkt aan het ontwerp. Dit zorgt voor extra draagvlak binnen de organisatie met als resultaat een concreet ontwerp waar iedereen achter staat.

Implementatie

Implementatiefase

In deze fase ondersteunen wij jou bij het implementeren van het ontwerp. Dit doen wij aan de hand van een roadmap waarin de verschillende onderwerpen worden vertaald in projecten. Je wordt geholpen door de inzet van een consultant die ‘on demand’ of een vast aantal dagdelen per week beschikbaar is om te helpen met het doorvoeren van de verbeteringen.

Benieuwd wat de verschillende fases inhouden? Hover over de blokken en lees meer!

Je kunt een consultancytraject doorlopen voor het gehele recruitmentproces of voor losse deelgebieden binnen recruitment.  Hieronder vind je een aantal voorbeelden van deelgebieden waarmee wij jou kunnen helpen.

 • Technologie
 • Recruitment KPI’s
 • Klantmanagement
 • Servicemodel
 • Forecasting
 • Procesmanagement
 • Candidate Experience
 • Employer Branding
 • Recruitment Marketing
 • Selectiestrategie
 • Operationeel model
 • Talentpooling

Onze consultants

Onze consultants zijn echte professionals in het recruitmentvak. Zij zijn allemaal recruitment manager geweest en kennen alle ins en outs van het vakgebied. Hierdoor leveren wij echte en toepasbare oplossingen voor jouw recruitmentuitdagingen. Alle consultants zijn getraind in het gebruik van onze modellen zodat we in al onze trajecten kwaliteit en consistentie kunnen waarborgen.

Monique ten Buur

Monique ten Buur

Monique heeft als recruitmentprofessional meer dan tien jaar ervaring opgedaan bij onder andere H&M, A.S. Watson Benelux, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Vitae.

Sandor_Snoeren

Sandor Snoeren

Sandor is founder van Recruiting Academy en heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen het recruitmentvak. Hij heeft als Recruitment Manager gewerkt bij onder andere Rabobank Nederland en Eneco.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met jouw recruitmentuitdagingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op! We komen graag eens langs om een keer te sparren.

dhl

“De consultant van Recruiting Academy combineerde een excellente, datagedreven manier van denken met een betrokken en persoonlijke manier van samenwerken. Oplossingen waren maatwerk voor de DHL en de sterke onderbouwing maakte het makkelijk om oplossingen intern te onderbouwen en verkopen.”

Frank de Koning – Manager Recruitment

Een greep uit onze tevreden klanten